Таксиметровите превозвачи в Сливен договориха данък от 400 лева

08:02, 26 авг 16 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Таксиметровите превозвачи с организирани диспечерски пунктове на територията на Община Сливен стигнаха до споразумение с кмета Стефан Радев. Страните се договориха годишния размер на данъка върху таксиметровия превоз на пътници за 2017 година да бъде в размер на 400 лева. Налогът се въвежда заради приетите промени в Закона за местните данъци и такси.

Това стана на среща, на  която присъстваха и зам.-кметът по финансите Румен Иванов,  ресорни експерти в община Сливен.

Директорът на общинската дирекция за местни данъци и такси Методи Лаков припомни решението на Народното събрание, че данъкът за таксиметровите превози варира от 300 до 1000 лева.

Първоначално Община Сливен предвиждаше данъка да е 600 лева. Таксиметровите превозвачи изразиха несъгласие с мотиви, че   таксиметровият превоз в Сливен е достъпен и се ползва основно от ученици, пенсионери и хора с увреждания и първоначално предложиха сумата да е 300 лева, а след това - 400 лв.

Кметът прие съображенията на представителите на таксиметровите превози. Общинският съвет на свое заседание на 31 август ще гласува направената промяна размерът на данъка да е 400 лв. В Община Сливен има 287 регламентирани таксита.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама