Златните момичета: 8 години тренираме за медал в Рио

09:18, 26 авг 16 / Спорт 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
81 медала за златните момичета на България само за 8 години. Последният беше спечелен на Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

„8 години тренираме точно за този момент“. Това каза в сутрешния блок на „Нова“ след олимпийския бронз за ансамбъла ни по художествена гимнастика златното момиче Християна Тодорова. В студиото бяха и съотборничките й Цветелина Найденова и Любомира Казанова, както и треньорът Ина Ананиева.

„Уникална емоция. Само един спортист и треньор може да усети нещата, през които преминахме“, каза Ананиева. Тя допълни, че са имали много тежка квалификация, като дори са си помислили, че може да не играят на финала в Рио.

Момичетата също признаха, че са се притеснявали от оценката на журито. Но в този напрегнат момент треньорите са тези, които са ги мотивирали, за да продължат напред.

Посрещането на летището в България пък коментира председателят на Българската федерция по художествена гимнастика Илиана Раева в сутрешния блок на бТВ: „Страхотна любов и страхотно посрещане, заслужават го момичетата“. Тя обясни, че момичетата са се разчувствали адски много.

„Много е трудно, когато хората имат очаквания от теб и мислят, че ще вземем медал“, каза Раева. Тя разкри, че е изключително сериозна и не лесна работата на гимнастичките, защото играят отборно.

„Преди 8 години, когато сформирах отбора започнахме освен с яко тренировки и с много, много говорене и така създадохме един отбор, който беше като един дух. За осем години не ги видях нито веднъж да се скарат“,  отбеляза Раева. И одпълни, че момичета са преминали  през „много трънлив път, но адски красив“.

Сега, когато кариерата на гимнастичките ни приключва, те ще се ориентират към почивка и към разнообразен хранителен режим.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама