Близо 700 гр. канабис иззеха полицаи в Търговище

10:45, 26 авг 16 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За два дни служители на сектор „Криминална полиция“ в РУ-Търговище установиха и иззеха от трима мъже в Търговище  около 700 грама канабис, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Количеството се равнява на близо 1800 единични дози, като по този начин е предотвратено тяхното разпространение. 

На 24 август около 16 ч в междублоково пространство  на кв. „Запад 3“ в гр. Търговище при извършена полицейска проверка на 19-годишния К.К е установено, че той държи у себе си 0,66 грама суха тревиста маса, която при извършен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис.

Около 20 ч на същия ден в същото междублоково пространство в гр. Търговище при извършена полицейска проверка на 21-годишния М.С.  е установено, че той държи у себе си 49 грама суха зелена тревиста маса, която при извършен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис. К.К. и М.С. са задържани за срок до 24 ч. в РУ-Търговище

На 25.08.2016 г. около 19 ч в гр. Търговище при извършена на бул. „Митрополит Андрей“ в гр. Търговище полицейска проверка на 42-годишния Й.Й. от гр. Търговище е установено, че той държи у себе си суха зелена тревиста маса с тегло 50 грама, която при извършен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис.

При извършени в дома му послеващи процесуално-следствени действия оглед, претърсване и изземване, в дома му са намерени и иззети около 600 грама канабис, както и елементи от оборудване и препарати за производството му. Пособията също са иззети. Й.Й.е задържан в РУ-Търговище за срок до 24 ч. Същият е известен на полицията, има условна присъда за престъпление от същия вид, извършено през 2014 г.

По случаите са образувани досъдебни производства по чл. 354а, ал. 3 /за държане на наркотични вещества/ по описа на РУ-Търговище.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама