Продължава издирването на медалиста по математика

12:33, 26 авг 16 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Продължава издирването на 26-годишния Галин Красимиров Статев, който е в неизвестност от 4 август, съобщиха от МВР. 

Независимо от предприетите усилени издирвателни действия на криминалистите, до този момент следите на Галин Статев се губят.

Младият мъж е висок около 182 сантиметра, с нормално телосложение, сини очи и късо подстригана черна коса.

На 4 август Галин Статев е пристигнал в България с автобус от Германия и оттогава е в неизвестност. Обявен е за издирване на 16 август, когато информация за това е пусната и от пресцентъра на МВР. 

Всички, които разполагат с допълнителна информация за местонахождението му, могат да помогнат за издирването като се обадят на телефони 046/680 556, 046/ 680 323 и 112 или в най-близкото районно управление на МВР.

Във фейсбук става ясно, че Статев е възпитаник на НПМГ и има диплома за бакалавър от Масачузетския Технологичен Институт (MIT). Той завършва магистратура по приложна математика в Мюнхенския Технологичен Университет.

Носител е и на златен медал от балканската олимпиада по математика и бронзов медал от международната олимпиада по математика през 2009 година. 

От 8-ми клас защитава успешно проекти по математика в сесиите на Ученическия Институт по Математика и Информатика (УчИМИ) към БАН. През 2008 година е един от двамата участници, които са избрани да представляват България в Научно-изледователския институт (RSI) в МIT.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама