Гласуват отнемане почетното звание на архиерейския наместник на Асеновград отец Йордан Георгиев

12:39, 26 авг 16 25 501 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Искането за отнемане почетното звание на архиерейския наместник на Асеновград отец Йордан Георгиев влиза за решение в местния парламент на предстоящата сесия в сряда, съобщи председателят на Общинския съвет д-р Светозар Шуманов, цитиран от Радио Пловдив.

За отнемане на високото отличие настояват в подписка 1 300 асеновградчани, а посочените от тях мотиви са умишлено разделение на вярващите в града, системно писане на доноси, както и сътрудничество с Държавна сигурност.

Искането официално бе депозирано в местния парламент в началото на юли. Включването му в дневния ред на предстоящата сесия е след предварително съгласуване с политическите сили, уточни Шуманов.

По думите му това е прецедент за Общинския съвет в Асеновград, но няма как бъде пренебрегнато искането на толкова много граждани.

Вотът ще бъде таен, а по регламент отнемане на почетно звание може да стане с обикновено гласуване.

Пловдив Topnovini.bg припомня, че името на свещеника нашумя, когато той стана инициатор на официално писмо срещу провеждането на кукерски карнавал за празника Сирни Заговезни в Асеновград. Обществеността в града беше разделена, започнаха събиране на 2 подписки, едната от които за провеждането на събора и отнемане на почетното звание на отец Йордан. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама