Комисията по култура в Плевен ще разгледа случая с актьора Веселин Плачков

14:37, 26 авг 16 / Култура 25 454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Комисията по култура към общинския съвет ще разгледа на извънредно заседание случая с актьора Веселин Плачков, който напусна плевенския драматичен театър”Иван Радоев”. Това съобщи днес на редовен брифинг председателят на общинския съвет Мартин Митев.

Той уточни, че няма официална информация за това какво се е случило със звездата и   научава всичко по темата само от социалните мрежи. Митев заяви, че не може да се съгласи с подобен тип на управление, ако се окаже вярно, че Веселин Плачков действително е бил принуден да напусне. Председателят на общинския съвет увери, че лично  застава зад името на актьора, тъй като Плевен не може да си позволи да  губи именити плевенчани по такъв начин.

Председателят на общинския съвет отбеляза, че общината няма как да остане безучастна към проблемите в театъра, най-малкото поради това, че отпуска 200 хил. лева от бюджета си за издръжката на културния институт. Той добави, че в качеството си на съветник вече пети мандат не е видял отчет за разходването на тези средства.

Като пример Митев изтъкна, че община с далеч по-голям бюджет каквато е Бургас също отпуска 200 хил. лева за местния театър и посочи, че тази сума се дава не за плащане на консумативи, а за реализацията на културен продукт.

Извънредното заседание на комисията е насрочено за 8 септември. На него ще присъства  директорът на плевенския театър Васил Василев, който ще представи своя концепция за развитието му.

Звездата от филма за Левски Веселин Плачков напусна плевенския театър през юни след скандал с ръководството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама