Повече улици със забрана за паркиране предлагат в Общината

15:21, 26 авг 16 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Да се разшири списъкът на улиците, на които е забранено паркирането на автомобили, прие по предложение на полицията Комисията по транспорт и безопасност на движението към Община Търговище. Членовете й одобриха към тези улици да бъдат допълнени: „Кубрат”, „Искър”, части от „Велико Търново” и „Славейков”.

От Районното управление на МВР предлагат още в Общинската наредба за организация и безопасност на движението да се впише, че се забранява паркирането и на тротоарите. Становището на Комисията е това предложение да бъде внесено за допълване на наредбата.

Одобрение получи искането на кмета на Стража за изграждане на изпъкнали неравности за ограничаване скоростта на движение на моторните превозни средства в селото. Те ще бъдат изпълнени по време на ремонта, който ще започне следващата седмица. Такова искане е постъпило и от кмета на село Драгановец, но то ще бъде реализирано при осигуряване на средства за целта. Всяко такова пътно съоръжение струва в порядъка на 2500-3000 лева, съобщиха от общинската администрация.

Комисията излезе с положително становище по искането на наместника на село Осен за поставяне на пътен знак, предупреждаващ за опасни завои в посока селата Ловец и Надарево. Беше докладвано, че вече е изпълнено другото искане за подмяна на табелите на входа и изхода на населеното място.

На заседанието беше представена докладна записка от „Общински пазари” за ограничаване паркирането на автомобили в края на уличката до църквата „Св. Иван Рилски”. Прие се там да се поставят бариера и колчета, чрез които ще се повиши и безопасността на пешеходците в района на пазара.

Комисията по транспорт и безопасност на движението към Община Търговище не даде съгласие на искането на охранителна фирма за издаване на пропуски за влизане в зони, които са ограничени за движение. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама