Зала "Сливен" готова до Димитровден (снимки)

16:13, 26 авг 16 25 556 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Зала "Сливен" ще бъде завършена, въпреки намаляване на разходите, предвидени в Плана за финансово оздравяване на община Сливен, обяви кметът Стефан Радев и посочи, че източник на финансиране е облигационната емисия, която Община Сливен реализира.

"В залата се работи и се очаква ремонтните дейности да приключат до Димитровден", посочи Радев.

Към момента е завършен ремонтът на покрива, където е поставена  нова топло и хидроизолация, направена е обработка на фасадите, монтирани са съоръжения и въздуховоди на новата климатична инсталация, направени са всички ел. инсталации на обекта, оборудвано е част от ефектното осветление, монтирана е нова сценична механизация и др. Предстои да бъдат направени акустична облицовка в залата, монтаж на противопожарни врати, почистване и полиране на каменни настилки, монтиране на столове, ремонтни работи по съществуващи парапети във фоайето, вертикална планировка и благоустрояване и др.

Ремонтът се изпълнява от Консорциум “Моби” Сливен, състоящ се от фирмите "Монолит" ООД и "Билдинг-ТД" ЕООД.

На свое заседание през март тази година, Общински съвет одобри предложението за емитиране на облигационен заем в размер на 25 млн. лв., като част от програмата за финансово оздравяване на община Сливен. Още тогава беше обявено, че с продажбата на облигационната емисия ще бъдат заделени средства за довършване на ремонта на зала „Сливен”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама