Найден Зеленогорски бил оптимист за кандидатурата на РБ за президент

16:17, 26 авг 16 / Политика 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По-оптимистично съм настроен след днешния ден. Скоро се надяваме на положителен резултат за кандидата за президент на РБ. Притеснени сме от това, което става в международна среда, и в тоя смисъл сме доволни, че и четиримата кандидатина РБ имат ясна евроатлантическа ориентация. Това заяви пред медии след консултациите на лидерите на партиите съпредседателят на Парламентарната група и шеф на щаба на РБ Найден Зеленогорски.

На днешната среща реформаторите отново не се разбраха за общ кандидат за президент на предстоящите избори през ноември.

По думите му, лансираната от лидера на БЗНС идея за издигане на обща кандидатура за президент на Реформаторския блок и ГЕРБ не е актуална. "Твърде е късно за такъв разговор и няма покана от ГЕРБ за такъв вариант. Ние си вървим по нашия път, те вече имат график, слоган и дати за представяне на кандидата им", припомни още Зеленогорски.

Той подчерта, че има по-високо ниво на доверие в РБ и сред председателите и партньорите в блока и се работи за единна кандидатура, която да се поддържа от всички партии в РБ, за да се мобилизират всички структури.

По думите му, между председателите на партии в РБ е имало откровен разговор по време на заседанието. Успоредно с кандидат-президентската двойка водим разговора и за бъдещето на РБ, което очевидно минава през конгрес на блока след президентските избори, на който да бъдат решени въпросите за развитието му – органите, управлението, вземането на решенията, обясни още той.

На въпрос за СДС, които не приемат кандидатурата на проф. Минеков, издигната от интелектуалци, Зеленогорски каза, че на срещата председателят на СДС е казал, че ако всички партии в РБ застанат зад Минеков, то и СДС ще го подкрепи като кандидат и ще участва на изборите.

"Не става дума за харесване и нехаресване, а за политически решения и достигане на единно мнение, без да има партия в изолация", обясни Зеленогорски и допълни, че дори една партия да не работи достатъчно активно за кандидата, изборът му се поставя под съмнение, а с консултациите се цели да се избегне именно това.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама