Ердоган и Путин обсъдиха по телефона ситуацията в Сирия

17:36, 26 авг 16 / Свят 25 256 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Президентите на Турция и Русия Реджеп Ердоган и Владимир Путин обсъдиха по телефона ситуацията в Сирия, съобщава Анадолската информационна агенция.

Според източници на президентството разговорът е бил фокусиран върху двустранните отношения и последните развития на ситуацията в Сирия и борбата срещу тероризма.

Двамата президенти се съгласиха и да засилят усилията си по предоставяне на помощ за сирийския град Алепо. Ердоган е информирал Путин за военното нахлуване на Турция в Сирия в сряда. Ердоган също е информирал Путин за операцията „Щитът на Ефрат” в сирийския град Джераблус. Операцията се извършва от турската армия и водената от САЩ коалиция, за да прогони джихадистката групировка „Ислямска държава” от границата. Лидерите също са подчертали значението на съвместната борба срещу всички терористични организации за сигурността в региона.

Държавните глави са се разбрали да разговарят по време на срещата на върха на Г-20 в Китай през първата седмица на септември.

По-рано този месец двамата се срещнаха в Санкт Петербург. Тогава те обещаха да върнат двустранните отношения до нивото от преди 9 месеца, когато Турция свали руски военен самолет, защото нарушил въздушното й пространство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама