Протестират с танци срещу закриването на детски парти център в Пловдив

07:56, 27 авг 16 25 592 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
22 години от създаването си ще отбележи днес детски парти център, който се намира в парк „Лаута“.  Управителят на центъра Валентина Тасева е сериозно притеснена, че той може да бъде закрит.

Никога не съм се замисляла за дърветата толкова сериозно, докато в парка Лаута не влязоха резачките. За да разчистят трасето на новата улица „Проф. „Цветан Лазаров”. Която ще смали Лаута, за да свърже „Тракия” с бул. „Санкт Петербург”.  Няма да обсъждам какво печели и губи града от това, че една улица ще спести по два-три километра обход. Мисля си, че едно нещо, когато се разреже, става все по-лесно да се разкроява и намаля. Докато изчезне“, казва Тасева.

„Нима дърветата се делят на първо и трето качество, спрямо това дали са садени на ръка или са поникнали по естествен начин? Значи ли това, че вие определяте като малоценни, безперспективни и нискокачествени българските гори из Стара планина, Рила, Пирин и Родопите? Понеже те са девствени, вековни и разбира се - самозасяти. Значи ли това, че утре, някой от вас, ако се докопа до парламента, ще обяви Витоша за баир със самораслеци?

Самораслеци сте вие, защото без оглед на мъдрост, образование, професионален опит и административен стаж сте влезли в управлението на града с асансьора на партийните листи. И го дробите като баница. И друго да попитам. Може ли едно дърво на 30 години да бъде компенсирано с пет нови фиданки? „, пита Тасева.

Протестът срещу евентуалното закриване и рождения ден ще бъдат комбинирани в едно във флашмоб с участието на аниматори, много музика, торти и забавни игри, който започва в 10.30.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама