Каварна се побратими с полския град Старе Бабице

11:47, 27 авг 16 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На тържествено заседание на Общинския съвет в Каварна кметът на Общината Нина Ставрева и кметът на Старе Бабице Кшиштоф Турек, подписаха споразумение за сътрудничество и подкрепа в областта на местното самоуправление, дейността на местната администрация, както и в областта на културата, спорта и други обществено значими дейности.

Желанието на Общините в Каварна и Старе Бабице е да положат съвместни усилия за опазване на стара Европа, утвърждаване на добрите практики в местното самоуправление, привличане на инвестиции и съвместно участие в проекти към фондовете на Европейския съюз.



На тържествената церемония присъстваха Павел Бялецки – зам.-областен управител на Западно-Варшавски окръг, Богдан Бензел - зам.-кмет на гр. Терешин, Мазена Халадиняк - представител на гр. Лешно, Светлана Добрева - председател на Общински съвет Аксаково, общински съветници, кметове и кметски наместници, служители на общинска администрация и граждани.

„Радвам се, че от днес Каварна ще има още един приятелски град - Старе Бабице, каза Нина Ставрева. Днес пред нас се разкрива нова възможност - да можем заедно да използваме всички европейски механизми за развитие на икономиката на нашите населени места, както и да осъществим и поддържаме контакти между жителите на двете общини. Живеем в прекрасни градове, с голям туристически потенциал и не на последно място всички сме жители на Обединена Европа”.



           

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама