Над 50 000 лева са иззети от обекти по Северното Черноморие заради данъчни задължения

12:08, 27 авг 16 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 50 000 лева са иззети от касите на обекти по Северното Черноморие от началото на летния сезон заради просрочени данъчни задължения, съобщи за БТА Красимир Павлов, старши експерт в звено "Комуникации" на териториалната дирекция на НАП-Варна.

По думите му крайната мярка е приложена спрямо 65 обекта. Сред тях са осем обекта в Добричкия регион - питейно заведение, борса за перилни препарати, магазин за авточасти, фризьорски салон и други. Само ден след изземването на оборотните средства собствениците на обектите са потърсили контакт с публичните изпълнители на местната приходна администрация и са започнали да внасят просрочените задължения, коментира старши експертът.

При последната съвместна акция на публичните изпълнители и служители на МВР са иззети 2000 лева от касата на бар на крайбрежната алея във Варна, чийто собственик също има просрочени данъчни задължения. От местната приходна администрация добавят, че за да не се стига до изземване на оборотни средства, длъжниците могат да се обърнат към НАП и да поискат разсрочено плащане на невнесените данъци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама