Сбогувахме се с известния журналист Димитър Цонев (снимки)

17:31, 27 авг 16 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стотици хора дойдоха в църквата „Св. Седмочисленици“ да си кажат последно сбогом с един от символите на БНТ и българската журналистика Димитър Цонев. На опелото дойдоха много негови приятели, колеги, известни личности от културните среди, министри и депутати. 

Димитър Цонев почина на 23 август след масиран инсулт и след като 10 дни лекарите във Военномедицинска академия (ВМА) се бориха за живота му.



„Беше много добър, много почтен и много професионален човек. Не познавам толкова добър човек сред журналистите и сред колегите си. Един от най-добрите хора изобщо, които познава“, каза омбудсманът Мая Манолова за Димитър Цонев.



„Извън камерата бяхме приятели. Много ще ми липсва. Много човечен, мил и сърдечен човек“, сподели лидерът на БСП Корнелия Нинова за журналиста.



"Той даваше и получаваше една огромна обич. Сега разбирам толко колко е бил богат, колко хора са го обичали. Получаваме телеграми в телевизията. Не мога да повярвам, че той няма да отвори вратата на студиото и да каже - Анкова, как беше?", каза през сълзи директорът на БНТ Вяра Анкова



След службата журналистът беше изпратен с аплодисменти от насъбралото се множество. Дъщерята на журналиста Деси обяви преди дни, че иска да създаде фондация на името на баща си, която да подпомага младите журналисти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама