Млади тракийци дефилираха в Казанлък

09:27, 28 авг 16 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ревю на тракийско облекло, съчетано с дегустация на вино, впечатлиха гражданите и гостите на Казанлък. Проявата е част от празниците в Долината на тракийските царе.

Тракийски мотиви украсиха телата на момичета и момчета от Долината на розите във втория празничен ден. Творчески хрумвания и сръчност се надпреварваха за ефектно и пъстро представяне пред заинтригуваните минувачи. Насъбралите се зрители коментираха ходещите произведения на изобразителното изкуство и даваха оценки за успешното вплитане на теми от древната цивилизация с модерен прочит.

Завършекът на празничната програма за деня пък бе творческата интерпретация на фотограф-художникаИнко Бургелов, който показа в четири мултимедийни презентации забележителности в Долината на тракийските владетели, заснети през неговия поглед. Представени бяха пресъздаването на тракийски ритуал от проекта „По стъпките на траките“, изпълнен от актьорите на общински театър „Любомир Кабакчиев“ и прожекция на най-доброто от заснетото от Бургелов, родом от Димитровград, но добър приятел на Казанлък.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама