„София диша“ за пръв път на бул. „Александър Стамболийски“

09:53, 28 авг 16 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фестивалът за градска култура „София диша“ ще се състои на големия столичен булевард „Александър Стамболийски“ (от пл. "Св. Неделя" до бул. "Христо Ботев"). Той ще бъде затворен за автомобили на 28 август от 16.00 до 22.00 ч., съобщават организаторите.

На фестивала ще можете да видите изложбата от смесена техника на Георги Маринов, инсталацията Union на Стоян Николов-Зиков, интерактивната инсталация "Гейши и маски" на Захари Попов. Също така ще бъде представена и новата книга на Мирослав Пенков "Щъркелите и планината“. Почитателите нат българскаа литература ще могат да се срещнат пък с Радослав Чичев, Антон Терзиев, Константин Трендафилов, Никола Михов и Иван Димитров.

По булеварда ще намерите и специален Корейски кът, на който ще има чете на корейска поези и изпълнения на самунлори - традиционни корейски барабани. В танцовата част на програмата са карнавална и афросамба, ще има и два танцови уъркшопа.

Акцентът във филмовата програма тази неделя е върху дебютни, отличени или непоказвани български късометражни заглавия.

Ще има също така отделена спортна зона, на която освен футбол и баксетбол, ще можете да практикувате и катерене на стена с помощта на специални инструктори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама