Планински четения на хижа „Алеко“

09:57, 28 авг 16 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заедно с традиционния поход за изкачване на Черни връх, по случай годишнината от началото наорганизираното туристическо движение в България, на хижа "Алеко" от 10 часа ще се проведат планински четения. В тях ще участват поетите Илиана Илиева, Петър Чухов и Анжела Димчева - лауреати на Националния конкурс за поезия "В полите на Витоша", а събитието е организирано от Столична община.

Четенията са част от социалния проект на общината, подкрепен от ДПП Витоша, „Библиотека в планината“. При първите събитията от инцииативата на читателите беше предоставен свободен достъп до едни от най-новите заглавия във фонда на библиотеката и всички желаещи получиха безплатни едногодишни читателски карти. 

Инициативата продължава и сега. На пет места на Витоша са разположени мобилни къщички с библиотеки на открито в Дендрариума, в детския екостационар "Бели брези", "Момина скала", хижа "Алеко" и Черни връх, съобщиха от Столична община.

Всеки ще може да вземе безплатно книга от мобилните планински къщички. Заетите книги могат да се връщат в удобно за потребителите място - в планината, в централната сграда на библиотеката или в някой от филиалите й. След връщането на книгите може да се получи безплатна читателска карта.

Желаещите да обогатят планинските библиотеки могат да оставят в тях свои книги. Вече са направени първите дарения от посетителите в планината в къщичката на "Момина скала".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама