Обновиха електропровод между две подстанции в Балчик и Добрич

12:20, 28 авг 16 25 420 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обновен е 2000-метров участък от извод „Соколово“, който свързва подстанция Балчик и подстанция Нона - град Добрич. Така ЕНЕРГО-ПРО Мрежи продължава да подготвя електроразпределителната мрежа в Североизточна България за работа в зимни условия, съобщават от дружеството.

Въздушната линия е част от електропроводния пръстен между двете подстанции. Като междусистемна връзка, тя има важна роля за нормалното функциониране на мрежата, както и за сигурността на електрозахранването на домакинствата и стопанските обекти в района.

За да обновят електропровода, техническите екипи на компанията монтираха нови проводници. Голяма част от стълбовете бяха сменени, а останалите укрепени. Напълно подменена е и изолацията на съоръженията.

В суровите зимни условия Североизточният регион е подложен на силни ветрове и снегонавявания, които създават предпоставки за възникване на аварии. Изграждането и поддържането на междусистемни връзки между подстанциите е много важно, т.к. чрез тях се осигурява алтернативно захранване на клиентите при повреди по основните електропроводи.

Рехабилитацията на извод „Соколово“ гарантира надеждно електрозахранване на селата Сенокос, Соколово, Дъбрава, Кремена, Храброво, Змеево, Пряспа, Дропла и Карвуна, както и на помпена станция Дъбрава, която осигурява водоподаването на голяма част от град Добрич.

ЕНЕРГО-ПРО Мрежи поддържа и обслужва 42 492 км електроразпределителна мрежа високо, средно и ниско напрежение на лицензионна територия от 30 000 кв. км, която обхваща 9 административни области в Североизточна България - Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Разград, Русе, Силистра, Търговище и Шумен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама