100% ръст на туристите от Полша, отчита TUI-България

14:29, 28 авг 16 25 469 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
TUI – България отчита ръст през 2016 г. от повечето големи пазари за българския туризъм: Германия +20%; Полша +100%; Великобритания +28%; Холандия +13%; Белгия +53%; Русия +15%. Това е станало ясно на среща между между министъра на туризма Николина Ангелкова и изпълнителния директор на компанията за нашата страна Пламен Кацаров, съобщават от пресцентъра на ведомството.

Разчетите на TUI – България показват, че за летен сезон‘2016 ще посрещнат над 220 хил. чуждестранни туристи.

„Данните от всички подотрасли показват ръст през тази година, като се надяваме да бъде удължен и летният сезон“, каза министър Ангелкова. Двамата се обединиха около мнението, че партньорството на Министерството на туризма с големите международни туроператори е дало много добри резултати за кратък период.

„Планираме да продължим с тези активности, като важна част от рекламата на България като туристическа дестинация“, допълни Николина Ангелкова.

„За лято’2017 очакваме туристи от Франция, както и разширяване на програмата на Нордик и Холандия в регион Варна“, поясни Пламен Кацаров. Той допълни, че с много добри темпове се движи и договарянето за предстоящия зимен сезон.

Според него има всички шансове Летен сезон‘2017 да бъде дори по-добър от рекордните резултати, които се отчитат през 2016 г., но трябва да се продължи с работата за по-добро качество във всички аспекти на туристическия продукт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама