Южният плаж в Слънчев бряг ще бъде охраняван до края на септември

14:34, 28 авг 16 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До 30 септември ще бъде осигурена безопасността на летовниците с постови спасители по цялата ивица на южния плаж в Слънчев бряг. Дотогава работното време на спасителите остава без промяна - от 8.00 до 18.00 часа без прекъсване, съобщиха от фирмата концесионер.

През следващия месец на разположение ще бъдат реанимационният пункт с медицинско лице и реаномобилът за спешни случаи, запазва се флаговата сигнализация и видеонаблюдението. До края на септември ще се ползва и безплатният интернет по целия плаж, ивицата ежедневно ще се почиства с машини и ръчно. На работа всеки ден ще бъдат и охранителите, които бдят за сигурността на плажуващите туристи.

Спасителите по плажа ще са в пълен състав до 10 септември. "Заради очакваната намалена посещаемост през първия есенен месец, ще започнем и постепенно и поетапно редуциране на броя на спасителите. Ивицата обаче ще остане охраняема до края на сезона - тоест спасители ще пазят туристите до края на септември. Морето през този месец е по-спокойно и много подходящо за плаж”, каза управителят на южния плаж Кирил Спасов. Той предупреждава туристите, които ще почиват след края на септември, да бъдат с повишено внимание, тъй като официално плажният сезон ще бъде закрит от 1 октомври.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама