„Дунав“: Здраво сме стъпили на земята, но който ни подцени, ще бере много ядове с нас

16:53, 28 авг 16 / Спорт 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всеки, който ни подцени, ще бере много ядове с нас.

Това заявиха от треньорския щаб на „Дунав“, след като отборът оглави еднолично класирането в Първа лига 5 кръга след завръщането си в елита след 25-годишно прекъсване.

Това се случи, след като „драконите“ победиха досегашния лидер „Черно море“ с класическото 3:0.

„Вкарахме ранен гол в 9-ата минута и те тръгнаха да търсят начини да ни отговорят. Владееха повече топката, но пък за сметка на това ние бяхме много по-ефективни. Победихме „Черно море“ с тяхната игра, с пресиране, с повече желание, с повече агресия. Спечелихме много първи топки. Победихме напълно заслужено“, отчетоха още Пламен Донев, Веселин Великов и Людмил Киров.

С този успех дунавци събраха актив от 13 точки, които се натрупаха и след победите над „Нефтохимик“ в Бургас с 2:1, над „Локомотив“ Горна Оряховица в Пловдив с 2:0 и над „Пирин“ Благоевград с 1:0 в Разград, както и равенството 0:0 в първия кръг с „Верея“ Стара Загора на „Лудогорец Арена“.

Въпреки това в Русе са здраво стъпили на земята и са категорични, че целите пред отбора са свързани с утвърждаване в елита.

„Определено смятам, че колективът е в основата на добрите ни резултати. Имаме страхотен колектив и се познаваме перфектно. Раздаваме се на 100% във всеки мач. Въобще не се главозамайваме, че сме направили кой знае какво. Рано или късно и ние ще загубим, но във всеки един мач излизаме за победа“, категоричен бе Мирослав Будинов след победата над „Черно море“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама