В Албена спортният министър ще връчи наградите на „Летен университет”

17:57, 28 авг 16 25 261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С тържествена церемония с награждаване в амфитеатралната зала на курорта Албена днес от 21:00 часа ще бъде закрит "Летен университет 2016", където ще бъдат отличени и първенците в съответните спортове, съобщиха отганизаторите от Национално представителство на студентските съвети.

Сред официалните гости ще бъдат Красен Кралев, министър на младежта и спорта, Лиляна Вълчева, председател на Националния браншов синдикат „Висше образование и наука“ – КНСБ, Андрей Новаков – евродепутат, депутатите Георг Георгиев и Даниела Панайотова, Антоний Швинд – представител на „Център за оценка качеството на образованието на Руска Федерация”, проф. Пенчо Гешев от НСА, проф. Любен Тотев – ректор на МГУ и председател на Съвета на ректорите, общественици, представители на партниращи организации, на бизнеса и бивши лидери на организацията.

"Летен университет 2016" е проект на Националното представителство на студентските съвети, стартиращ като „Национални студентски игри" през 2002 година. Първото издание на летните игри се провежда в с. Кранево, община Балчик. В по-късен етап проектът се именува „Летен университет". През 2009 година инициативата приема наименованието Национални летни студентски игри "Летен университет".

Летният университет е социален проект, целящ да създаде условия за изграждане на активния диалог между студентските общности на висшите училища, посредством участието им в обучения, семинари, спортни и културни събития, обединявайки ги да работят заедно за развитието на масовия студентски спорт, образованието и междукултурните ценности.

Чрез проекта, организаторите си поставяме за цел да се популяризира масовият непрофесионален спорт сред студентите, както и да се привлече по-голям брой активно занимаващи се със спорт, култура и социални дейности в университетите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама