В Плевен трима общински съветници се жалват в прокуратурата от шефа на "Паркстрой"

13:13, 29 авг 16 25 568 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трима общински съветници от Плевен - Христослав Михайлов от ГЕРБ, Светослав Доков и Христомир Христов от групата "Патриоти за Плевен", ще подадат жалби в  прокуратурата заради отправени към тях обиди и заплахи от управителя на общинската фирма "Паркстрой". Това съобщиха те днес в пресклуба на БТА в града.

Съветниците заявиха, че били на проверка в дърводелския цех на предприятието в петък следобед, когато управителят Красимир  Петров се нахвърлил с нецензурни закани върху тях.

Повод за проверката бил внесеното за втори път на сесия на общински съвет  предложение за разрешение за ремонта на покрива на работилницата. През юни посочената сума от управителя Красимир Петров е била 15 000 лв., тогава предложението не е било прието, но с нова сума от 16 000 лв., то отново влиза на заседание на местния парламент през август. Отново е отхвърлено. Тримата съветници, които са членове на стопанската комисия, решават да видят какво е положението и посещават базата на „Паркстрой” в „Кайлъка”. На място установяват, че покривът вече е ремонтиран.

При неочакваната проверка съветниците били заключени от неизвестно лице в двора на предприятието за около час. Наложило се да звънят на телефон 112, на дежурния в община Плевен, потърсили и  кмета Георг Спартански. На място пристигнал и Красимир Петров, който по думите на съветниците, без да е провокиран от тях започва да ги обижда, псува и отправя заплахи за физическа саморазправа. Кметът Спартански също станал свидетел на инцидента.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама