Никола Манев зарадва варненци с поредна изложба

13:31, 29 авг 16 / Култура 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изложба с най-новите картини на Никола Манев откриха навръх рождения му ден галерия „Академика“ на Икономическия университет във Варна и галерия „Кавалет“. Художникът, който от години живее в Париж, се включи във вернисажа по телефона и благодари на всички присъстващи, като ги увери, че подкрепата им за изкуството му дават сили и мотивация да продължава да твори.

Поетичен поздрав към Никола Манев поднесе поетесата Елка Няголова, а певицата Деси Добрева изпя любимата му песен. Ректорът на университета проф. д-р Пламен Илиев отбеляза, че за висшето училище връзката между култура и образование е изключително важна и спомага за цялостното изграждане на младите хора. Той сподели и нетърпението си да види новите творби на Никола Манев, които ще красят залите на университета.

Експозицията от реалистични пейзажи и абстрактни композиции, рисунки на природни и архитектурни елементи ще остане в галерия "Академика", във фоайето пред Центъра за електронно обучение на Икономическия университет до 25 септември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама