Доктори и адвокати не са платили данъци в Старозагорско

13:33, 29 авг 16 25 444 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 730 са физическите лица от Старозагорска област, които все още не са платили данъка върху доходите по данъчните си декларации за м.г., съобщиха от местния офис на Националната агенция за приходите (НАП).

Сред длъжниците, които закъсняват с плащането на деклариран данък над 5000 лв., са представители на свободните професии – лекари, зъболекари, адвокати и други.

Всички те са получили напомнително обаждане по телефона от колцентъра на НАП и им е указан срок за погасяване на дължимите суми. В случай, че упоменатият срок не бъде спазен инспекторите на НАП ще пристъпят към запор на заплати или на имущество за събирането на сумите по законния ред.

Общият размер на неплатения до момента данък върху доходите по данъчни декларации от граждани на област Стара Загора е в размер на 3,3 млн. лева заедно с начислените лихви.

 „Принудителното изпълнение е еднакво нежелано и за длъжника, и за държавата. Затова първото, което правим е да насърчим доброволно плащане чрез уведомителни мейли и обаждания на колцентъра и едва в краен случай да използваме принуда. Този подход е по-икономичен и ефективен.“, коментира директорът на дирекция „Събиране“ в НАП Боряна Жилова.

           

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама