Плевнелиев изпрати руския посланик Исаков с орден "Стара планина"

17:29, 29 авг 16 / Политика 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Президентът Росен Плевнелиев удостои с най-висшето държавно отличие орден „Стара планина“ първа степен посланика на Русия у нас Юрий Исаков, чийто мандат изтече.

Това отличие е признание както за неговите усилия и професионални качества, така и ясен знак за значимостта и важния характер, който българската държава отдава на двустранния диалог с Русия и желанието за неговото развитие и задълбочаване, заяви държавният глава.

„Отношенията между България и Русия винаги са били в центъра на общественото и политическо внимание и интерес“, подчерта Плевнелиев. По неговите думи двете държави са създали необходимата солидна основа, за да продължат да развиват равнопоставен и взаимноизгоден диалог във всички направления.



Плевнелиев благодари на руския посланик за положените активни усилия за насърчаване на добрите приятелски връзки между българския и руския народ.

Исаков от своя страна заяви, че в рамките на своя мандат винаги е работил за съхраняването и развитието на братските отношения между двете държави.

„Високо ценим и славната история, която ни свързва. Всеки път, когато отбелязваме Трети март, на връх Шипка се изкачват хиляди хора, за да честваме руските войни и българските опълченци. Това е повод да си припомним колко тесни са връзките между нашите два народа“, каза той.

Исаков получи ордена в края на своя мандат у нас, който започна през 2008 г. Той ще бъде сменен от Анатолий Макаров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама