До дни започва обновяването на парка в Дивдядово

07:06, 30 авг 16 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Благоустрояването на парка в шуменския квартал "Дивдядово" трябва да започне тази седмица. Това каза за Topnovini.bg специалистът в общината Силвия Кирилова.

През пролетта бе спечелен проект в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда 2016г.” и обявения от МОСВ и ПУДООС конкурс на тема „Обичам природата и аз участвам.”

Защитеният и одобрен проект за благоустрояване на парка в квартала бе на стойност близо 10 хил.лв.

Кирилова обясни, че досега подписването на договора за изпълнение се е забавило, но всички формалности вече са финализирани. Средствата са преведени и трябва работата да започне до няколко дни, каза тя.

Кирилова обясни, че по проекта в парка ще се извърши залесяване, ще се постави осветление и видеонаблюдение, ще се възстанови шадравана и ще се изградят детски съоръжения за игра.

Във всички дейности по благоустрояването ще участват и жителите на квартала.

В средата на миналата година жителите „Дивдядово” за пореден път внесоха искане до Общината парка да бъде обновен. Но заради липсата на средства, администрацията нямаше как да поеме дейностите по обновяване на парка.

Живеещите в квартала на няколко пъти сами се организираха и почистваха парка, но нямат необходимия ресурс, за да могат сами да поддържат мястото, което ползват за разходка и отдих.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама