Радан Кънев критикува Плевнелиев: КСНС за турските визи безнадеждно закъсня

08:49, 30 авг 16 / Политика 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Свикването на Консултативен съвет за национална сигурност безнадеждно закъснява. Либерализацията за визите на Турция не се решава само от премиера, а се търси политическо съгласие. Трябва да имаме обща позиция за турските визи. С тази критика лидерът на ДСБ Радан Кънев се обърна към президента Росен Плевнелиев по време на участието си в сутрешния блок на bTV.

По думите му България трябва да се срещне с Гърция и да потърси допирните точки с Вишеград, и с Австрия – „Това е дипломацията, а не да се подчиниш на Меркел“, заяви Кънев. Според него страната ни се е изложила с отиването на премиера Борисов в Истанбул и изпълняваната от него „куриерска роля“.

Лидерът на ДСБ изрази и опасения, че бежанската вълна, с която Турция плаши ЕС и България може да се превърне в законна, ако се либерализира визовия режим на южната ни съседка за влизане в ЕС, тъй като в момента турското правителство дава паспорти на множество мигранти дошли в страната от Близкия Изток.

„Много тежко разминаване имаме с НПСД, много е възможно да ни се разделят пътищата, ако няма общо виждане за националния интерес. В хода на президентската кампания най-късно отношенията трябва да се изчистят“, коментира Кънев участието на лидерът на НПСД Касим Дал в грандиозния митинг в подкрепа на Ердоган, след направения опит за държавен преврат в страната.

Кънев каза още, че до два-три дни е възможно РБ да излезе с предложение за кандидат-президент.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама