Легендарният "Ориент експрес" пристига в Русе

09:20, 30 авг 16 / Любопитно 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Легендарният Ориент експрес, описан и в романите на Агата Кристи и Брам Стоукър, пристига за пореден път на централна ЖП гара в Русе. Това ще се случи на днешния 30 август малко след 12:40 ч., научи Topnovini.bg.



Именно чрез книгите на именитите автори Ориент експрес добива популярност в средата на миналия век, въпреки че се движи по европейските релси от края на 19 век.



В наши дни пътуването продължава около седмица. То започва от Париж, преминава през някои от най-красивите европейски градове, сред които и столиците на Унгария - Будапеща, на Румъния - Букурещ, и приключва в Истанбул. Цените за това удоволствие стигат до 12 хил. британски паунда на човек. Въпреки това освен за тази, то е изцяло разпродадено вече и за следващата 2017 година.



През тази година композицията от 16 вагона е потеглила на 26 август от Париж. Тя идва в Русе от Гюргево и след около 30 мин. престой се очаква да потегли към Варна. На връщане, на 3 септември, се очаква тя да престои малко повече от час на русенската гара.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама