Ученичка от Ямбол със златен медал от Олимпиадата по математика в Сингапур

11:26, 30 авг 16 25 713 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Златен медал от Международната олимпиада по математика в Сингапур донесе в Ямбол бъдещата третокласничка Божидара Амуджиева, съобщиха от Община Ямбол. Възпитаничката на ОУ „Л. Каравелов“ се срещна със зам.-кмета Илиана Бицова и благодари за подкрепата, оказана й от Община Ямбол, за да може да представи града и България на престижното състезание.

От всички участници в олимпиадата Божидара е извоювала златния си медала с най-висок резултат в своята възрастова група, изпъквайки като безапелационен лидер в надпреварата при второкласниците. В международното състезание са се включили общо 760 ученика. България е била представена от 11 математици, спечелили 11 медала, 7 от които златни.

Момичето сподели положителните си емоции от участието си в олимпиадата, а зам.-кметът Илиана Бицова й пожела нови успехи, като изрази увереност, че тя е бъде заразителен пример за своите съученици и приятели. Родителите на Божидара използваха повода да благодарят на община Ямбол за оказаната финансова помощ и да изразят признателността си към преподавателя от ОУ „Л. Каравелов“ Славена Петрова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама