Четири фирми искат да проектират пречиствателната станция на Шумен

14:02, 30 авг 16 25 646 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четири фирми подадоха документи за участие в обявената обществена поръчка за изработване на работен проект за пречиствателна станция за питейни води в Шумен. Текстът на обявата беше публикуван на сайта на общината на 25 август.

Офертите на кандидатите бяха отворени днес от комисия с председател главният архитект на община Шумен Диана Стефанова. Членове на комисията са Валентина Йорданова, директор на дирекцията по устройство на територията, Цвета Николова, ст. юрисконсулт по Закона за обществените поръчки, Ирена Даскалова, ст. експерт по Закона за обществените поръчки и Антон Стефанов, гл. експерт "ВиК" в община Шумен.

И четирите фирми са със софийска регистрация: "Уотър дизайн" ЕООД,  "Свеко енергопроект" АД, "Еко – проект 2000" ООД и Обединение „ЕС-Н-БИЛД“, състоящо се от „Ес Енерджи Проект“ ЕООД, „Билд Инвест-Н:  ЕООД и "Инвестиционно проектиране" ЕООД.

В момента комисията проверява изрядността на подадените документи. Резултатите от проверката ще бъдат обявени на сайта на община Шумен, след което ще се пристъпи към разглеждане на техническите предложения за избор на изпълнител за изготвяне на работен проект за пречиствателна станция за питейни води в Шумен.  

Стойността на поръчката без ДДС е 333 333 лева. За изработването на проекта от държавния бюджет през юни бяха отпуснати 400 хиляди лева.

След като процедурата по проектирането завърши ще ясно колко точно ще струва изграждането на съоръжението.

За да ускори процедурите и поради технически съображения на експерти, общинската администрация предприе смяна на площадката, където ще се прави станцията. Първоначално е било предвидено площадката да бъде изградена до Помпена станция 1300 в кв. Дивдядово, а сега ще бъде в двора на Метрологията в същия квартал.

Целта на смяната на площадката бе по-бързо построяване на станцията и по-ниски експлоатационни разходи.

В поръчката за избор на фирма-проектант е записано, че работното проектиране по съответните проектни части ще се базира на избрания и вече одобрен първи вариант на технологична схема за пречистване на водите от язовир „Тича”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама