Пускат движението по бул. "Владимир Вазов" още на 13 септември (снимки)

14:04, 30 авг 16 25 499 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пускат движението по столичния бул. „Владимир Вазов“ още на 13 септември. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери ремонта на участъка, предаде репортер на София Topnovini.bg.



Фандъкова отбеляза, че това е един от най-големите обекти, които се ремонтират - 5,2 км от булеварда, заедно с 10 съоръжения – мостове и подлези. Към участъка се включват и 1,2 км от бул. „Ботевградско шосе“. Ремонтните дейности трябва да приключат в срок до 15 септември. Движението ще бъде пуснато на 13 септември, като след това ще остане само полагането на маркировката.



Столичният кмет предупреди шофьорите да спазват ограниченията за движение по бул. „Владимир Вазов“, когато той бъде пуснат, защото в участъка има и пешеходци.



Тя увери, че всички ремонти в столицата се извършват в срок – на ул. „Богатица“, бул. „Черни връх“, ул. „Козлодуй“, ул. „Обиколна“.



Мостът, който се изгражда над бул. „Цариградско шосе“ и стига до научно-технологичния парк „София Тех Парк“, ще е готов до 6 септември. Но до края на работната седмица се очаква строителите да приключат работа и да се изнесат от булеварда, за да се освободи движението, заради краят на отпускарския сезон.



Относно глобата, която Столичната община ще наложи на фирмата-изпълнител „Пътища и съоръжения“ за ремонта на бул. „Витоша“ заради качеството на изпълнение и забавянето на проекта, кметът подчерта, че тя ще бъде в размер над 100 хил. лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама