Русе ще се включи в проект за предоставяне на електрически велосипеди под наем

15:39, 30 авг 16 25 559 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Русе ще е един от градовете, включени в българо-румънския проект "Създаване на мрежа за електрически велосипеди", разработен и финансиран по програма "Интеррег V-A Румъния - България". Това стана ясно по време на семинар за избор на оператори по проекта, състоял се в Гранд хотел "Рига" в Русе. 

Предвижда се в 29 града (16 в Северна България и 13 в Южна Румъния) да бъдат разположени станции за позициониране на самите велосипеди, които ще бъдат давани под наем срещу цена от 2 лв. за час, или 16 лв. за 24 часа. Предвижда се в Русе да бъдат рапзоложение 10 броя от возилата. Очаква се доставката на оборудването да става поетапно, като първата партида ще пристигне през септември, а до пролетта на следващата година всички да са налични в 29-те града. 

От екипа на проекта коментираха за Topnovini.bg, че вече стартира приемането на заявления от оператори, които да предоставят услугата за граждани, а желаещите трябва да отговарят на стриктни изисквания. Кандидатите ще бъдат оценявани по критерии, сред които възможност да разположат станциите в близост до транспортни възли и до централните части на града, да предоставят услугата във възможно най-широк времеви диапазон, да имат възможност за охрана и застраховка на техниката, и други. Ще бъде предоставена и възможност за разполагане на зарядни станции по маршрута на велосипедите в двете страни. 

Операторът ще е задължен да провежда инструктаж за безопасност, да води стриктен регистър, по възможност да предоставя и други услуги, като информация за туристически обекти, места за настаняване, и други. 

Проектът се разработва от "Агенция по регионално развитие и бизнес център - Видин".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама