В Стара Загора търсят контакти с английски градове

07:24, 31 авг 16 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По-близки контакти с градове от Обединеното кралство и нови инвеститори очакват в Стара Загора. Това стана ясно на среща между кмета на община Стара Загора Живко Тодоров и посланика на Великобритания у нас Ема Хопкинс.

Пред дипломата Живко Тодоров представи данъчната политика на общинското ръководство, условията за развитие на бизнес в общината и възможностите за инвестиции. Той разказа и за европейските проекти, благодарение на които е изцяло обновен градският транспорт, подобрена градската среда и инфраструктура, и изградено депо за битови отпадъци. „Община Стара Загора няма кредити и дългове, затова може да си позволи да бъде финансово по-гъвкава”, заяви градоначалникът. Тодоров акцентира на важността на проектите за енергийна ефективност и възможността за производство на електроенергия от битови отпадъци.

Ема Хопкинс обяви, че предстои кампания, чиято цел е представянето на британския бизнес у нас, както и перспективите за инвестиции. Тя прояви интерес, дали български студенти, завършили в английски университети, се завръщат обратно в Родината, както и към приоритетите за втория управленски мандат на Живко Тодоров.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама