Депутатите отхвърлиха предложение да изслушат Борисов за Турция

09:33, 31 авг 16 / Политика 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Депутатите отхвърлиха предложение на БСП премиерът Бойко Борисов да бъде изслушан в парламента за посещението си в Турция и позицията на България, които той е заявил там. 

Искането не мина с 44 гласа "за", 87- „против“  и 30 въздържали се. Изненадващо, след като педложението на левицата не бе прието, Десислава Атанасова (ГЕРБ) поиска прегласуване, тъй като тя и нейни колеги не успели да натиснат пултовете си.

Ангел Найденов (БСП) заяви, че темата е свързана с поне две предизвикателства, пред които е изправена страната. Първото било рискът от неконтролируемо нахлуване на бежанци, а второто - демонстрираната неспособност на ЕС да формира общо решение и позиция като отношение към този риск.

„Някои специалисти определиха позицията на Турция: Или визи или бежанци“, а Борисов е своеобразен куриер на посланието, което отправи турският президент", припомни Найденов.

След като парламентът не прие искането на БСП изслушването на премиера да бъде включено като точка в дневния ред, Ангел Найденов призова председателя на НС Цецка Цачева да покани министър-председателя в парламента. "Ще го поканя", уклончиво обяви Цачева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама