Новият сезон в НС: Цветанов обвини леви и десни в лицемерие

10:03, 31 авг 16 / Политика 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Длъжници сме на избирателите. През последните седмици формации демонстрират неспособност да намерят обща формула за своите интереси. Политическото лицемерие бележи лидерското говорене на опонентите и вдясно, и вляво. Това обяви от парламентарната трибуна лидерът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов в реч за началото на новия политически сезон.

„Новините у нас се правят не от политически действия, а от политически интриги. Неслучайно ГЕРБ и министър-председателят Бойко Борисов се ползват с най-висока обществена подкрепа”, допълни той.

Цветанов упрекна не само опозицията вляво, но и доскорошните си партньори – част от РБ, че правят актив само като атакуват управлението. „По-лесно е да се търсят слаби места на някой, който работи, отколкото ти да работиш съвместно с него. Това е белег за политическа неадекватност в условията на сериозни международни проблеми. Нека за цел да търсим национално единство на първо място при политиците и след това при избирателите”, призова той.

За започващия сезон обеща, че ще работят за законови поправки и закони, с които да осигурят максимална сигурност на границите, като допълни, че едноличните политически изяви силно стряскат евроатлантическите ни партньори.

„Нямаме намерение да прекратяваме активността по съдебната реформа. Всякакви спекулации за подмяна идват от онези, които нямат власт и желание да я направят. Резултатите се виждат бавно и се постигат трудно, на като цяло усилията в социалната политика не намаляват”, каза още депутатът.  

Във външната политика ГЕРБ щели да се ангажират да разширят взаимноизгодните партньорства, а председателството на ЕС да използват не само за разкриване на работни места, но и нови възможности за инвестиции и рекламиране на България като добро място за правене на бизнес.

Предстоящите президентски избори според него ще са оценка за управлението на ГЕРБ.  „Да не даваме път на нездравословните политически емоции. Нека най-добрият спечели. Призовавам толерантен и позитивен тон в кампанията. Без черен пиар, негативи и компромати”, добави още председателят на групата на управляващите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама