И тази сесия БСП ще бори монополите, плоския данък и изборните манипулации

10:32, 31 авг 16 / Политика 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отмяна на плоския данък, гарантиран минимум на българското производство в чуждите търговски вериги, намаляване на ДДС за детските стоки и куп други благини обещават от БСП за новия политически сезон.

„Тази сесия е сесия на алтернативата. Да покажем възможния друг път за развитие на България. Още утре ще имате на банките си тази алтернатива”, обяви от трибуната в НС лидерът на левицата Корнелия Нинова.  „За вас помагането на 5-6 големи фирми решава проблема, а монополи, които извиват ръцете на потребителите, наричате пазарна икономика”, упрекна тя управляващите.

Нинова изброи повече от 10 законопроекта за промени, в които ще предвидят намаляване на ДДС за детските стоки, отмяна на плоския данък, промени за гарантиране на заплатите на работниците при фалит на работодателя, преразглеждане на всички концесии, промени в семейните помощи за деца, защита на дребните арендатори от едрите и др.  

„Външната политика я превърнахте в куриерска фирма между Анкара и ЕС. Има ли България друг началник в Анкара?”, попита соцлидерът и за пореден призова за отпадане на санкциите срещу Русия.

 Нинова изброи три апела за предстоящия президентски вот: всички партии да дадат оценка на мандата на ГЕРБ и настощия държавен глава Росен Плевнелиев, разговор по същество за ролята на президента в тази сложна международна обстановка и общ фронт на всички партии срещу фалшификациите на изборите и манипулациите, „на които управляващите в момента са царе”

„ГЕРБ е статуквото, БСП – промяната” ,патетично завърши Нинова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама