ДПС ще гони предсрочни избори

10:35, 31 авг 16 / Политика 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ДПС ще гони предсрочни избори. Това стана ясно от думите на лидера на партията от парламентарната трибуна Мустафа Карадаъй. Той обяви виждането им за предстоящия политически сезон, като обясни, че в този парламент вече стабилно мнозинство не може да се постигне, защото „остава мнозинство от една партия, части от коалиция - националисти евроскиптици и свободни политически електрони, като без тях мнозинство няма”.

„Първостепенната ни политическа цел в настоящия политически сезон е предсрочни парламентарни избори след президентските”, посочи той.

Лидерът на ДПС каза още, че политиката им ще е да има сигурност в България, защото всичко, което се случва в политиката и в парламента има връзка със световната политика. По  темата за бежанската криза обаче обобщи: „Основният мигрантски поток, който трябва да спрем, е този на българските граждани, напускащи страната по икономически причини”.

Според Карадаъй в центъра на вниманието на новия политически сезон ще бъдат предстоящите президентски избори. ДПС не разглеждало тези избори като отделно и изолирано политически събитие, а като част от процеса на преформатиране на политическата конфигурация в България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама