ДСБ против едностранни договорки и с Турция, и с Русия

10:47, 31 авг 16 / Политика 25 264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
България е в среда на международна нестабилност и рисове за националната сигурност, непознати поне от 30 години. ЕС е в задълбочаваща се криза. Така започна изказването си за новия сезон в парламента лидерът на ДСБ Радан Кънев. Той уточни, че изказва позицията на реформаторите, които излязоха в опозиция.

По думите му преките рискове за страната ни идват от опита за преврат в Турция. Той обаче обяви, че отхвърлят едностранните стъпки и сепаративни договорки както с Турция, така и с Русия. „Новите носители на властта и от лявата опозиция се държат все едно ЕС и НАТО са минало”, посочи Кънев. Според него е факт че ЕС и НАТО са в криза, но е сигурен, че ще я преодолеят. България пък трябвало да излезе от тази криза като член на Еврозоната и Шенген.

Според Кънев българските граждани се чувстват по-объркани кои са верните политически ходове за излизане от кризата. „Не е разбираемо, непростимо е управляващите хората на които гражданите с гласа си са възложили цялата отговорност, всички ние, управляващи и опозиция, да се поддаваме на тези страхове на тази несигурност и това объркване“, посочи той.

Недопустимо било  да се насърчават тези страхове в името на дребни предизборни ползи. Допълни, че акцентът на новия политически сезон са именно президентските избори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама