Пет учебни заведения от Добрич ще работят по проекти по програма Еразъм +

11:19, 31 авг 16 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По шест проекта по европейска образователна програма Еразъм + ще работят пет учебни заведения от Добрич. Те са СУ "Св. Климент Охридски", СУ "Димитър Талев" и СУ "Любен Каравелов", както и ДГ "Първи юни" и ДГ №29 "Любимка", като  СУ "Димитър Талев"  ще работи по два проекта.

Ученици и учители от 109 български училища и детски градини ще обменят опит и образователни практики със свои връстници и колеги в Европа по европейска образователна програма Еразъм +.

През идната учебна година те ще се включат в международни обучения и ще се запознаят с начина на преподаване в различни държави. Проектите предвиждат учениците да бъдат настанявани в семейства в страната, в която отиват на краткосрочен обмен, както и да посещават училищните занятия не по-малко от 5 дни. В същото време учителите ще могат да обменят опит с европейските си колеги за иновативни методи на преподаване за повишаване на качеството на образованието. Някои от педагозите ще преминат обучения за превенция на отпадането на деца от образователната система.

За участието си в програма „Еразъм +“ училищата и детските градини ще получат между 15 000 и 30 000 евро. Директорите им ще преминат обучителен семинар за управление на проектите на 19-ти и 20-ти септември, когато ще се сключат договорите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама