100-годишнината от битката при Каймак – Чалан отбелязват в Сливен

11:42, 31 авг 16 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
100 години от битката при Каймак - Чалан ще бъде чествана в Сливен на 27 септември. Подготвя се организацията на събитието. Предвидени са факелно шествие с участието на ученици от сливенски училища, общоградско поклонение пред паметника на 7-ми конен полк "Орлето", заупокойна панихида и др.

На работна среща в Регионално управление на образованието бяха обсъдени детайлите по честването. Началникът на Регионално управление на образованието /РУО/ - д-р Бисерка Василева, директорът на дирекция "Образование, култура и връзки с обществеността" в общината Милена Чолакова, Дора Чанева - старши експерт в дирекцията и Кристиана Станкова - старши експерт по професионалното образование в РУО обсъдиха предложенията. Маршрутът на шествието и подробности около него ще бъдат уточнени с директорите на учебните заведения.На срещата в РУО бяха разисквани и въпроси при организацията на честванията в памет на загиналите при Каймак - Чалан.

Факелното шествие е част от програмата по отбелязване на 100 години от битката при Каймак - Чалан. Организатори на събитието са Община Сливен, Регионално управление на образованието - Сливен, Военно формирование 22 220 и Регионален исторически музей - Сливен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама