7146 души от област Разград ще бъдат подпомогнати с хранителни продукти

12:00, 31 авг 16 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
7146 са правоимащите лица в област Разград, които ще бъдат подпомогнати с хранителни продукти по програмата за храни на Европейския фонд за подпомагане на най-нуждаещите се. Поетапното раздаване на хранителните пакети на нуждаещите се в областта започва от утре, съобщи д-р Милена Кехайова, директор на Секретариата на Областния съвет на БЧК-Разград.

Кампанията ще продължи до края на септември. В рамките на втория транш, всяко правоимащо лице ще получи по 14 килограма хранителни продукти - грах, фасул, ориз, мед, консерви, вафли и др.

Списъците с хората, които имат право на помощта са изготвени от Регионалната дирекция „Социално подпомагане”. Към правоимащите, които получават целева помощ за отопление, са добавени и лица и семейства, пострадали при бедствия и аварии от 2012 година до сега.

Пакетите с хранителни продукти ще бъдат раздавани от доброволци на БЧК в обособените за целта пунктове в седемте общини на областта. За Разград пакетите ще се раздават в сградата на Областния съвет на БЧК на ул. „Кракра” №4. 

От червенокръстката организация апелират всеки да носи документ за самоличност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама