Търсят мигранта потрошил полицейския автомобил при мелето в Харманли

12:46, 31 авг 16 25 251 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три дни след побоя в бежанския лагер в Харманли, от прокуратурата съобщиха, че са образували досъдебно производство. Държавното обвинение ще търси, кой е потрошил полицейската кола.

Досъдебното производство се води за причиняване на средна телесна повреда, като деянието е извършено по хулигански подбуди.

Както вече съобщихме, в центъра в Харманли преди 3 дни настана меле между 800 иракчани и афганистанци. Поводът за мелето бил фалшиво пеене на един от настанените чужденци. Неофициално се говори, че преди скандала е имало употреба на алкохол.

Вчера от полицията съобщиха, че в лагера се внася безконтролно алкохол и се нарушава установения ред.  До момента институциите не са информирали да има наказани. Местните пък живеят в постоянен стрес заради поведението на чужденците.

Преди седмица в лагера бяха наръгани двама младежи на 19 години, а инцидента стана отново след запиване с алкохол.  

За мелето в момента от държавното обвинение отново излязоха с баналното съобщение, че досъдебното производство се води срещу неизвестен извършител. Под ръководството на Районна прокуратура-Харманли се извършват разпити на свидетели, назначени са експертизи и др. Установява се и извършителя, който по време на инцидента е счупил предно панорамно стъкло на лек автомобил на МВР.

И в момента продължават активните процесуално-следствени действия по случая, казаха от прокуратурата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама