Турция покани Apple да премести бизнеса си там

13:11, 31 авг 16 / Свят 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Apple трябва да се премести в Турция. Страната ще е щастлива да предостави на компанията по-щедри данъчни облекчения...Няма да им се налага да се разправят с бюрокрацията на ЕС. Това на писа в профила си в Туитър турският вицепремиер Мехмет Шимшек, след като вчера стана ясно, че американският технологичен гигант ще трябва да заплати над 13 млрд. евро данъци в Ирландия заради незаконна държавна помощ.



По думите на Шимшек така компанията ще избяга от бюрокрацията на Европейския съюз, както и ще получи по-добри данъчни облекчения от тези, които се предлагат в Европа.

Cпopeд вицепремиера eвeнтyaлнoтo cътpyдничecтвo мeждy Typция и aмepиĸaнcĸия лидep нa тexнoлoгичния пaзap щe бъдe пo-изгoднo oт cтpaнa нa cyмитe, ĸoитo тpябвa дa ce плaщaт зa пoĸpивaнe нa дaнъцитe oт дeйнocттa нa ĸoмпaниятa.

Припомняме, че вчера Европейската комисия нареди на Apple  да заплати на Ирландия 13 млрд. евро. Глобата е рекордна, а стойността и надвишава 40 пъти най-голямото до момента наказание, наложено от изпълнителния орган на ЕС. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама