Над 300 пациенти са регистрирани с пръстов идентификатор в УМБАЛ "Свети Георги"

13:53, 31 авг 16 25 566 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 300 пациенти са регистрирани с пръстов идентификатор в УМБАЛ "Свети Георги", като в болничното заведение са монтирани 84 устройства, стана ясно днес на демонстрация на новата система за регистрация на пациенти в Пловдив.



Заместник-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков показа нагледно как работи системата. Регистрацията отнема по-малко от минута, като се въвежда име, ЕГН и телефон по желание, на който да идва информация за всяка извършена манипулация.

"Досега не е имало пациенти, които да откажат. След като получихме устройствата, персонала в рамките на един работен ден се запозна със софтуера, което е достатъчно, за да могат да боравят със системата", заяви директорът на лечебното заведение  проф. Карен Джамбазов.



"При отказ за регистрация с пръстов отпечатък няма да се отказва лечение на пациента, а ще се извършва проверка от Здравната каса за причината. Също така спешните случаи няма да подлежат на такъв вид регистрация, тъй като при тях е от първостепенна важност бързината на оказаната медицинска помощ", поясни заместник-министърът.

100 болници са получили идентификатори, а още 35 са заявили желание да се снабдят с такива. Разходите, които са направени за вграждане на системата са 400 хил. лв. Очаква се официално системата да заработи след 1 октомври.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама