Община Ценово планира плавно увеличаване на приходите и разходите за местни дейности

14:31, 31 авг 16 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На редовното заседание на Общинския съвет в Ценово местните парламентаристи одобриха доклада за изпълнението на приходната е разходната част на бюджета за първото шестмесечие на 2016 година. Информация за заседанието съобщава местната администрация.

За полугодието приходите в общинската хазна са в размер 1 645 629 лева. От тях 795 768 лева са за държавни дейности, а  849 861 лева са постъпленията за местни дейности. В общината за първите шест месеца на 2016 г. са изразходвани 699 235 лева в изпълнение на инвестиционната програма. Според бюджетната рамка през полугодието читалищата в населените места на общината са субсидирани със сумата от 76 824 лева, а футболните клубове са получили 10 708 лева. Заради просрочени задължения в общинската хазна не са постъпили 3713, 08 лева.

Местните парламентаристи одобриха и бюджетната прогноза за общината през следващите три години. Експертите са предвидили плавно увеличение на приходите и разходите за местните дейности до 2017 година.

Центърът за обществена подкрепа ще може да си закупи лек автомобил до 6000 лева и по този начин ще започне да осъществява мобилна услуга и безопасно превозване на децата. Решението на Общинския съвет беше подкрепено единодушно от местните законотворци. 

Общинските съветници одобриха предложение за кандидатстване за финансиране с проект по Програмата за развитие на селските райони. Община Ценово е допустим бенефициент и ще кандидатства с „Реконструкция и рехабилитация на съществуващи улици и тротоари, съоръжение и принадлежности към тях в селата Ценово, Долна Студена, Белцов, Беляново, Кривина, Пиперково, Новград, Караманово и Джулюница“. Според програмата максималният размер за разходите на един проект не може да надхвърля левовата равностойност на 1 000 000 евро.

По Програмата за развитие на селските райони с проекти за рехабилитация и реконструкция на сградите ще кандидатстват и две читалища от община Ценово – НЧ „Христо Ботев 1898“ в Ценово и НЧ „ П. Р. Славейков“  в село Пиперково. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама