Андреа Начева е новият представител за област Разград в Съвета на децата към ДАЗД

14:56, 31 авг 16 25 574 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Андреа Начева е новият представител за област Разград в Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на дедето. Тя е избрана след конкурс по критерии, сред които комуникативност и креативност, отговорност и толерантност, желание за ангажиране с общи каузи, умение за работа в екип.

Андреа Начева е на 14 години. Завърши седми клас в ОУ „Васил Левски”, а от есента ще бъде ученичка в ГПЧЕ „Екзарх Йосиф”. Тя е добре позната не само в Разград, а и в цялата страна като талантлива певица. Възпитаничката на Свилена Дечева стана известна на широката публика като един от 12-те финалисти в националната селекция за представител на България на тазгодишната детска Евровизия. Има спечелени призови мяста в редица национални и международни музикални конкурси. През годините Андреа е участвала в множество концерти и благотворителни събития. Последното добро дело, сторено от нея, е участието й в инициативата „Дари коса – подари перука на онкоболен“.

Съветът на децата към Държавната агенция за закрила на детето е учреден през 2003 г.. Основната мисия на Съвета е да представя детската гледна точка, мисли и чувства по въпроси, които засягат правото на защита, развитието и участието на децата в обществено – политическия живот.

Преди Андреа представителят на област Разград в Съвета на децата бе Фахредин Молламехмедов, който навърши 18 години и трябваше да се оттегли от орагнизацията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама