Тереза Мей: Великобритания тряба да се фокусира върху възможностите извън ЕС

15:03, 31 авг 16 / Свят 25 216 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Великобритания трябва да се съсредоточи върху възможностите, които се предлагат извън ЕС, заяви британският премиер Тереза Мей пред членовете на кабинета, с които днес обсъди процедурата за Брекзит. "Трябва да продължим да бъдем изключително ясни, че Брекзит значи Брекзит и че ще го направим успешен", посочИ Мей в началото на заседанието на кабинета. Пред министрите тя обяви още, че няма да има и втори референдум за членството на Великобритания в ЕС.

Пред колегите си Мей заяви, че те трябва да осъществят Брекзит. „Трябва да продължим да бъде много ясни, че Брекзит означава Брекзит и ние ще го направим успешен”, заяви Мей пред министрите от кабинета си, цитирана от Би Би Си.

Тереза Мей подчерта, че Великобритания е на много важна повратна точка и че тя може да играе нова положителна роля в света.

„Ще напомня на всички, че това е наистина много важен момент за нашата страна, тъй като гледаме напред към следващите стъпки, които е нужно да предприемем. Ние имаме възможността да оформим нова положителна роля за Великобритания в света, да гарантираме, че ние сме правителство и държава, които работят за всички, че всеки може да участва в просперитета на страната”, отбеляза Тереза Мей.

Британският премиер допълни, че кабинетът ще обсъжда социалната реформа, икономиката и бъдещето законодателство, както и Брекзит. Тя потвърди своето намерение да вземе крути мерки за безотговорното поведение в големия бизнес.

Пред министрите от британския парламент Мей заяви още, че правителството няма да задейства член 50 от Лисабонския договор – официален механизъм за началото на процеса на напускане на ЕС, до началото на 2017 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама