Гимназия в Плевен ще бъде санирана за 1,4 млн. лева по проект

15:05, 31 авг 16 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският съвет в Плевен даде съгласие общината в качеството си на бенефициент да кандидатства за инвестиция от 1,4 млн. лева за саниране на сградата на Държавната финансово-стопанска гимназия "Интелект" в града, съобщи председателят на общинския съвет Мартин Митев.Той уточни, че проектът е по процедурата „Подкрепа за професионалните училища в република България“ на Оперативна програма „Региони в растеж“.

"Смятам, че с тези немалко средства ще се направи едно добро саниране на сградата. „Интелект“ е едно от добрите ни училища не само на територията на община Плевен, но бих казал и в област Плевен“, коментира Мартин Митев.

Според решението, предназначението на сградата, която ще бъдат обект на ремонти по проекта, няма да бъде променяно за период не по-малък от 5 години. Освен това и включеното в проекта училище няма да бъде закривано за период от 5 години.

Съветниците единодушно приеха решението на последната сесия на общинския съвет  с 30 гласа „за“, и без нито един„против“ и „въздържали се“.

На редовното си заседание през август общинският съвет прие и решение, с което определи като второстепенни разпоредители с бюджет към община Плевен за 2016 година четири професионални гимназии в града – ПГ „Захарий Зограф“, ПГ по лозарство и винарство „Ал.Стамболийски“, ПГ по хранително – вкусови технологии „Луи Пастьор“ и ПГ по мениджмънт и хранителни технологии. Посочените четири учебни заведения бяха преобразувани от държавни в общински училища.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама