„Камчия“ подари почивка на българските олимпийски медалисти

15:07, 31 авг 16 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ покани българските олимпийски медалисти и техните треньори да почиват в базата му в предпочетено от тях време. Поканата е адресирана до Мирела Демирева, извоювала най-високото отличие за страната ни на олимпиадата в Рио де Жанейро – сребърен медал в скока на височина, и нейния личен треньор;до бронзовата медалистка в борбата и варненка Елица Янкова и личния й треньор Петър Касабов; до златните момичета от ансамбъла по художествена гимнастика, които развяха българския флаг от почетната олимпийска стълбичка, и техните треньори Илиана Раева, Ина Ананиева и Даниела Велчева.

„Със спортните си постижения на Олимпиадата в Рио де Жанейро Вие показахте високо майсторство, дух и воля за победа. Дадохте най-доброто от себе си в красива, интелигентна, честна и спортсменска игра. Прославихте името на България и ни дадохте още един повод да се гордеем, че сме българи“, се казва в писмото до медалистите, подписано от изпълнителния директор на СОК „Камчия“ ЕАД Станка Шопова.

Комплексът ще предостави 7-дневна почивка за отличилите се български олимпийци. Те ще бъдат настанени в студиа във Вилно селище „Пирин“, като за тяхното хранене ще се грижи екипът на Клуб-ресторант „Кристал“ – на морския бряг. На разположение на олимпийските медалисти ще бъде и уникалният за България Спортен комплекс „Камчия“, който е предпочитано място за професионална подготовка на отбори от страната и чужбина, в това число и за предолимпийска подготовка, а също за тренировки на индивидуални състезатели. Базата е идеално място и за възстановяване и рехабилитация. Спортният комплекс е оборудван според олимпийските стандарти и критериите на международните спортни федерации. Разполага с многофункционално игрово поле, което през зимата е най-голямата ледена пързалка на закрито в България. На разположение на спортистите ще бъде басейнът с олимпийски размери, а също и залите за спортна гимнастика и фитнес, откритите външни площадки.

В непосредствена близост е и Лечебно-диагностичният и балнеологичен център „Здравец” – със специализирани кабинети, клинична лаборатория, рентген, условия за физиотерапия и рехабилитация, а също и възможност за уелнес и СПА процедури.

Копие от поканата е изпратено до Българския олимпийски комитет и до федерациите по борба, по лека атлетика и по художествена гимнастика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама